петак, 5. август 2016.

Melemi od gline

Zemlja koja se oblaže i pije: Melemi od gline za reumu, išijas, karcinome, razne ciste i miome!

Zelena glina se upotrebljava u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju umirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana. Maske od zelene gline potiču ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva – navodi se, između ostalog, o ljekovitosti zelene gline.
Tvrdnje o ljekovitom dejstvu zelene i bijele gline na ljudski organizam sve više nalaze i na potvrde nauke i zvanične medicine. Ali, bez obzira na to, samo rijetki se upuste u ove tretmane koji su još uvijek nedovoljno poznati na našim prostorima. Iscjetiteljka Hidajeta iz Mramora kod Tuzle tvrdi da je tretmanima glinom izliječila na desetine oboljelih sa različitim dijagnozama. Međutim, i ona upozorava:
Melemi od zelene gline ili napitci od bijele spremaju se individulano, shodno dijagnozi. Ne uzimajte na svoju ruku glinu iz prirode kako ne bi napravili više štete nego koristi
– upozorava Hidajeta.

Posebna priprema

Tragajući za informacijama o glini može se naići na podatak kako se vremenom u ljudskom organizmu sakupljaju toksini, a zelena glina jedan je od najboljih prirodnih lijekova koji brzo čisti organizam. Osim toga, ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Kroz cijelu ljudsku historiju zelena glina je uz sunce, vazduh i vodu činila jedno od najdjelotvornijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja organizma.
4
U Egiptu se koristila za liječenje i mumificiranje faraona. Grci su je koristili za liječenje prijeloma kostiju ,tako što su stavljali preko bolnog mjesta gipsane trake koje bi prethodno namazali zelenom glinom. Čak je i veliki Dioskorid govorio o tome da glina posjeduje velike ljekovite moći, da ima “božansku inteligenciju” i da sama pronalazi i liječi sve bolesti u organizmu.
– govori o nekim podacima do kojih je došla iscjetiteljka Hidajeta.
I veliki arapski liječnik Ibn Sina (Avicena) podučavao je terapiji glinom hiljade svojih učenika. Sve to su razlozi koji su tjerali gospođu Hidajetu da se posveti izučavanju ovih terapija. Cilj je, kaže, zaustaviti trend uzimanja tableta i zbog najmanjih simptoma. U vraćanju nekim tradicionalnim načinima liječenja vidi najbolje rješenje za određene zdravstvene probleme.
Zelena glina se upotrebljava u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju umirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana. Maske od zelene gline potiču ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva – navodi se, između ostalog, o ljekovitosti zelene gline.
Dalje stoji kako se zelena glina priprema na poseban način. Njom se maže tijelo oko kojeg se nalazi uzrok boli. Tako namazano bolno mjesto previje se najlonskim celofanom i nakon nekoliko dana bol u potpunosti prolazi.
Ako neko ima česte bolove u kičmi, glavobolje, početak karcinoma ili ciste, samo treba uzeti zelenu glinu kako bi došao do izlječenja.
– kaže Hidajeta.
Osim zelene gline, za liječenje se koristi i bijela. Od nje se, kaže Hidajeta, spremaju ljekoviti napici. Recept je da se bijela glina natopi u vodi koju čovjek pije i na taj način, tvrdi Hidajeta, uništava se početak karcinoma, liječi dijabetes, holesterol, trigliceridi, jetra, oboljenja žuči, bubrezi…

Recept od gline

Osim uklanjanja crne magije, uroka i ograme, željela sam napraviti korak i ka nečemu što je dokazano i veoma efikasno – kaže Hidajeta koja već godinama slovi i za jednog od najvećih majstora za namještanje strune. Tvrdi da će i terapije glinom uskoro steći slavu kao i čuvena struna.
U nastavku objašnjava da napitak od praha gline pomaže i kod anemije, problema s probavnim i dišnim sistemom, poboljšava imunitet, na srce djeluje kao tonik..
U staklenu čašu stavi se jedna kašika praha gline, koji se treba zagrabiti drvenom kašikom, nikako metalnom ili plastičnom. Na prah se dolije 1,5 decilitar vode te se ostavi 24 sata da odleži. Prvih sedam dana pije se samo voda, dok se talog gline ostavi na dnu čaše i poslije baci. Preostale dvije sedmice terapije pije se cijela smjesa gline razmućene u vodi. Ljudi koji imaju i problema sa znojenjem, ako piju glinu ukloniti će neugodni miris znoja – otkriva recept Hidajeta ali ipak moli čitatelje da se čuvaju ukoliko žele sprovoditi terapije glinom najbolje je da potraže stručni savjet i pomoć.
Također, naglašavam da se ljekoviti napitak od gline ne može dobiti na kućnu adresu i slati poštom. Neophodno je doći po lijek. Tretman traje četrdeset dana a poboljšanje zdravlja je zagarantovano – tvrdi Hidajeta.

Hidajetini recepti

Zelena i bijela glina kao lijek za ciste, reumu, išijas, kancer…
Zelena glina je odličan lijek kod liječenja bilo koje vrste ciste, karcinoma, reume, išijasa, diskushernije, meniskusa, bolova u tijelu i sportskih povreda. Ona se priprema na poseban način i njom se maže dio tijela oko kojeg se nalazi uzrok boli. Tako namazano bolno mjesto previje se najlonskim celofanom i nakon nekoliko dana bol u potpunosti prolazi.
U liječenju navedenih bolesti, čovjek može koristiti i „bijelu glinu“, s tim što se ona natopi u vodi i tako se konzumira, kao piće. Ona direktno djeluje na početak karcinoma, liječi dijabetis, holesterol, trigliceride, jetru, oboljenje žuči, bubrege. Preporučujem je i ljudima koji idu na dijalizu, jer mislim da im bijela glina može pomoći da im bude bolje.

Obloge od sirove germe za ciste

Za cistu na dojci najbolje pomaže sirova germa. Svako jutro se nareže sirova germa, stavi se u posudu sa vodom i pravi se mehlem. To se onda stavlja na dojku i prekriva krpom.

Prirodni lijek za trigliceride

Uzmite sedam suhih šljiva, izvadite košpicu iz njih, a unutar stavite po jedno česmo bijelog luka. To blago prelijte sirćetom od jabuke, da se natopi.
Svako jutro, sedam dana, uzimajte po jednu šljivu. Onda pauzirajte sedam dana i ponovite postupak. Ovo će vam poći da stanje sa holesterolom i trigliceirdima vratite u normalu i da tako ostanu.

Нема коментара:

Постави коментар